Elever

7.-10. kl.

Vælg det klassetrin du ønsker at se nærmere på og læs mere om erhvervspraktik, brobygning, introkurser, skills, uddannelsesparathed og meget mere… Du kan også kontakte UU-vejlederen på din skole, hvis du har spørgsmål.

Om vejledningen i 7.-10. klasse

Uddannelsesvejlederne vil være på skolerne for at støtte eleverne i den proces, det er at træffe et godt uddannelsesvalg, der hænger sammen med ens interesser, evner og muligheder.

Vejlederne vil typisk være på skolerne på fastlagte dage og kommer ud i klasserne og giver kollektiv vejledning, som skal bygge ovenpå den viden og de færdigheder, som eleverne bl.a. har tilegnet sig gennem skolens arbejde med “Uddannelse og Job”.

Vejledningen arbejder målrettet mod, at alle elever efter 9. eller 10. klasse bliver uddannelsesparate, dvs. har de personlige, sociale og faglige forudsætninger til at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse.

For de elever der pr. 1 december i 8. klasse vurderes ikke-uddannelsesparate, vil der være en særlig vejledningsindsats med gruppe- og individuelt baserede aktiviteter.

Har du overvejet ...?

Hvad er et godt uddannelsesvalg?

Har du overvejet hvad et godt uddannelsesvalg er for dig? Hænger valget sammen med dine interesser, evner og muligheder? Prøv evt. at åbne spørgsmålene herunder og se om du kan svare på dem.

1: Hvad er du god til og har svært ved?

Både i skolen og i fritiden? Hvordan kan dette betyde noget i forhold til dit valg af uddannelse?

2: Hvordan lærer du bedst?

Hvilke arbejdesmetoder trives du bedst med og hvordan kan det mon være?

3: Hvilken uddannelse overvejer du?

En gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse? Hvad er det som får dig til at vælge en bestemt uddannelse?

4: Hvor meget ved du?

Hvor meget ved du om de uddannelser du overvejer? Har du undersøgt uddannelsernes indhold og krav på deres egne hjemmesider eller ug.dk?

5: Er dit valg realistisk?

Hvordan lever du op til de krav og forventninger, som uddannelsen stiller til dig? Er der noget du skal blive bedre til?

6: Hvordan bliver du mere sikker?

Har du overvejet hvordan du kan blive mere sikker på dit valg samt få svar på dine spørgsmål? Burde du ta’ kontakt til vejlederne i eVejledning.dk? Kunne erhvervspraktik hjælpe dig til et godt valg? Er der mulighed for at besøge nogle uddannelser?

UU Ungevejen

Søndergade 12
4690 Haslev
Telefon: 56 20 27 90
E-mail: uu@faxekommune.dk